Gyártás és minőségbiztosítás

ISO 22716

A CARIN Haircosmetics N.V. 2013-ban megkapta az ISO 22716 akkreditált tanúsítványát, amely szabványt azóta is maradéktalanul teljesít. A szabvány betartását rendszeresen független szakértők ellenőrzik.
A tanúsítvány itt látható.
Az ISO 22716 a kozmetikumok GMP-jét meghatározó szabvány. A szabványt a kozmetikai ipar szakembereivel együttműködésben hozták létre, és a gyártókat ösztönzi a legjobb gyakorlatok bevezetésére.
Az ISO 22716 kozmetikai gyártási szabványt a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet fejlesztette ki, amely útmutatást nyújt az EU kozmetikai rendelet hatálya alá tartozó kozmetikai termékek helyes gyártási gyakorlatához. A kozmetikai helyes gyártási gyakorlatok működési és szervezeti szabályokon alapulnak, különös tekintettel a termék minőségét befolyásoló emberi, műszaki és adminisztratív tényezőkre.

Ez a szabvány nemzetközi útmutató minden, a kozmetikumok területén tevékenykedő vállalkozás számára. Ez egyúttal igazolható nemzetközi szabvány is.

A kozmetikai ágazatban, amely közvetlenül kapcsolódik az egészséghez, a gyártóknak a termékeiket a meghatározott szabványoknak megfelelően kell előállítaniuk, hogy az emberek bizalommal használhassák ezeket a termékeket. Mivel a kozmetikai ágazat kimondottan az emberi felhasználásra szánt termékeket gyárt, rendkívül körültekintőnek kell lennie nem csak a gyártásban, hanem az összes többi szakaszban is.

Az ISO 22716 hatóköre nem korlátozódik a gyártási tevékenységekre, hanem magában foglalja az irányítást, a tárolást és a terjesztést is. Az ISO 22716 szabvány javítja a működési hatékonyságot, ellenőrzi, hogy az irányítási rendszer megfelel-e az új jogi követelményeknek, biztosítja, hogy rendszer készen álljon a jogi hatóságok ellenőrzésére, biztosítsa a folyamat és a létesítmény bizalmát az érdekelt felek (kiskereskedők, termékkereskedők, importőrök, végfelhasználók) számára, valamint növeli versenyképességét a piacon.

A termelési munka minden szakaszát hatékonyan kell megtervezni és végrehajtani annak biztosítása érdekében, hogy a termelés betartásának biztosításához szükséges feltételek teljesüljenek.

A gyártás teljes folyamatát dokumentálni kell, a megállapított hiányosságokat kezelni kell, és szükség esetén visszamenőleges intézkedéseket kell hozni. Valamennyi termelési tevékenység során az alkalmazottaknak elegendő ismeretekkel és tapasztalattal kell rendelkezniük.

Összefoglalva, az ISO 22716 szabvány célja megbízható termékek létrehozása a kombinált szektorban, és annak biztosítása, hogy ezeknek a termékeknek a gyártása során illetve után minden szakaszában megfeleljenek a helyes gyártási gyakorlat szabványának. Ezen kívül ennek a szabványnak a bevezetése a társaság számára nagy versenyelőnyt biztosít a nemzeti és a nemzetközi színtéren, valamint növeli hírnevét, presztízsét és a vele szembeni bizalmat.