A CARIN TÖRTÉNETE

1948-ban Grégoire Lombrez a fodrászszalonja alatti laborjában kikísérletezett és kifejlesztett néhány terméket a környékbeli fodrászok számára "Tonachemie" márkanéven. 

1958-ban Carin Benelux néven három társ céget alapított a Német „Carin Kosmetik” leányvállalataként.  (Grégoire Lombrez – Roger Laleman – Michel Vanhooren).

1965-ben a Carin Benelux megvásárolta a német anyacéget és elkezdte saját termékeit gyártani Middelkerkében. A cég Carin Haircosmetics NV néven így megalakult.

1965-ben a Carin laboratórium, kooperációban Dr. Frey-jel, kifejlesztette a Bio Protein termékcsaládot, mely mind a mai napig a végső megoldás a hajápolás területén

1973. A Carin Haircosmetics kifejlesztett egy forradalmian új dauervizet ( B/O Clic néven ) egy biztonságot nyújtó automatikus stop formulával, amellyel a dauerpiac vezető szereplőjévé vált.

1974/1975-ben a Carin Haircosmetics bevezette a növényi kivonatok használatát a termékek sorozatába. Ez úttörő lépés volt a bio és természetes termékek gyártásának trendjében.

1980-ban a  Carin Haircosmetics bevezette az  „Allerga-t”. Ez egy forradalmi termék, amelynek természetes keratin az alapja, és az irritáció elkerülése érdekében használnak olyan kémiai kezelések esetén, mint a hajfestés vagy a dauer.


1983-ban a teljes gyár kevesebb, mint 9 hónap alatt 30.000 m² -en újjáépült Belgiumban az Ostend Reptér közelében.

 
1990-re a Carin Haircosmetics már meghatározó szerepet vívott ki a hazai belgiumi, és sok más ország nemzetközi fodrász piacán. A Carin termékeket több mint 40 országba exportálják, világszerte.


1999-ben a Carin Haircosmetics elindította a Color Intensivo hajfesték kampányát. Ezt a hajfestéket arra fejlesztették ki, hogy különleges összetevői bármely hajtípuson egy optimális eredményt garantáljanak.

2003-ban a Carin Haircosmetics bevezette a Color Essentials termékcsaládot. Ezek a különleges kiegészítők minden hajfestést sikerre visznek.

2004-ben a Carin Haircosmetics elindította a Botéa kampányát, amely azóta is egy felső kategóriás hajápoló termék-rendszer.

2006-ban Magyarországon is megjelenik a Carin a Neerland plusz Kft., majd később a Milla Professional Kft. forgalmazásában.

2009. A RAGE sorozat, egy új friss, fiatalos styling-család bevezetése.

2015. Az új növényi hatóanyagokkal gazdagított Luméa ammóniamentes hajfesték kifejlesztése.

2018. A Botéa Elements felsőkategóriás ápolócsalád bevezetése.

 

A fejlesztés nálunk soha nem áll le. Új hatóanyagok, új termékek, új színek új trendek. Azóta is, és ezután is a Carin egy megbízható pont a fodrászok életében.