Környezetvédelem

ELKÖTELEZETTSÉG A KÖRNYEZET VÉDELMÉÉRT

A CARIN Haircosmetics N.V. minden alapanyagában, gyártási technológiájában, a csomagolóanyagok megválasztásában, illetve a hulladékkezelésében is elkötelezett a fenntartható környezetért, az ökológiai szempontok jövőbemutató figyelembe vételével.
2013-ban csatlakozott az ISO 22716 európai szabványt alkalmazó kozmetikai termékekgyártó cégek csoportjához, amely szabvány betartását rendszeresen független szakértők ellenőrzik.
A tanúsítvány itt olvasható.
Ez a szabvány nagyon magas követelményeket határoz meg nem csak a fogyasztók biztonságának biztosítása érdekében, hanem a hosszú távon is fenntartható környezet rendszerszintű biztosítása terén is.
Környezetvédelmi szempontból a rendszer ösztönzően hat minden gyártóra, hogy törekedjen arra, hogy a természeti erőforrásokat minél gazdaságosabban használja fel, valamint törekedjen arra, hogy megújuló energiaforrásokat alkalmazzon, és a termékeit újrahasznosítható csomagolóanyagokba töltse.
Ezen felül a független szakértők minden ellenőrzés esetén fokozott figyelmet fordítanak a gyártási minőségbiztosítás mellett a hulladékgazdálkodásra, a vízfelhasználásra, de még olyan aprónak tűnő környezetterhelő tényezőkre is, mint a gépek, öltözők, mellékhelyiségek tisztítására használt tisztítószerek minősége.